Bel 0182 - 33 80 11


Bolzentrap

Een 'bolzentrap' is een trap die met bouten/ stalen pennen (in het Duits: bolzen) wordt geconstrueerd en vastgezet. We gebruiken ook wel de termen 'half zwevende trap' of 'half vrijdragende trap'.

Het doel van de trap is om deze zo transparant mogelijk te laten ogen. De treden worden verankerd in de muur, waardoor er geen trapboom of spil is vereist. 

Designtrap

Een bolzentrap, met het zwevende uiterlijk, is echt een designtrap te noemen. In onze trappenfabriek geven wij de trap een exclusieve uitstraling met zowel robuuste als verfijnde elementen. Door toepassing van verschillende houten treden, verschillende afwerkingen van de pennen én de keuze voor de balustrade, kan de trap zowel een warme als een zeer strakke uitstraling hebben.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor bijna zwarte treden, met lichte RVS pennen en balustrade, of gaan voor lichte eiken treden met zwart gepoedercoate pennen en balustrade.

Wat u moet weten

Door de open constructie en het ontbreken van trapbomen, is het in de meeste gevallen voor de veiligheid verstandig om te kiezen voor een balustrade.

Verder is het goed om te beseffen dat de treden in de muur verankerd worden. De muur dient hiervoor wel geschikt te zijn.


© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design