Bel 0182 - 33 80 11


Kwart trap

Principe:

Door een kwartdraai te maken in de trap veranderd de draairichting van de trap. Wanneer de trap 1 kwartdraai maakt 90° dus dan spreken we van een kwarttrap. De kwartdraai bestaat uit verdreven treden, wat betekent dat de treden aan de binnenkant minder breed zijn dan aan de buitenkant. Op ongeveer een derde uit de buitenkant zijn allen treden even breed, hier bevindt zich de zogenaamde denkbeeldige looplijn. Zo blijft de trap makkelijk beloopbaar.

Naast 'kwart trap' gebruiken sommige mensen ook de term 'draaitrap'. 

Voordelen kwarttrap

In vergelijking met een steektrap, kan een kwartdraaitrap een stuk aantrekkelijker ogen. De reden om te kiezen voor een kwart trap, is echter vaker dat er een hoek gemaakt moet worden. 

Nadelen kwarttrap

Hoewel de prijs van een trap voornamelijk afhangt van de gebruikte materialen, houdt u rekening mee dat een kwarttrap doorgaans duurder is dan andere de steektrap.

Uiteraard kan de Kruijf trappen u vrijblijvend adviseren en informeren wat bij uw situatie de beste mogelijk heden zijn. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op 0182 33 80 11 of verkoop@dekruijftrappen.nl© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design