Bel 0182 - 33 80 11


Zoldertrappen

Zoldertrappen

02 augustus 2023

Met grote regelmaat maken wij trappen naar zolder. Dikwijls zijn de zoldertrappen die we plaatsen ter vervanging van Vlizo trappen. Overweegt u een zoldertrap te laten plaatsen? Lees dan onze tips en aandachtspunten.


Standaard zoldertrap

Een goede, kwalitatieve en duurzame zoldertrap is niet standaard verkrijgbaar. Dit is goed om te weten wanneer u zich oriënteert. Ieder huis is net even anders, en daarom is het van belang dat uw trap naar zolder precies in uw huis past. Nauwkeurig inmeten is belangrijk zodat de op maat gemaakte trap, precies past.


Kosten besparen, veel zelf doen

Wanneer u een ervaren en handige klusser bent, valt het te overwegen om zelf uw trap in te meten. U bespaart hiermee tijd van de trappenmaker, en bespaart u dus wat geld. Met het inmeten bent u wel direct verantwoordelijk voor het goed passen van de trap. Een fout komt dus voor uw rekening wat uw trap juist duurder kan maken.

Wilt u overigens meer weten over de kosten van een zoldertrap?


Vuren of hardhout

Wanneer u nog niet weet of u uw zoldertrap van een hardhoutsoort wilt maken, of van vuren, dan kunt u het volgende overwegen. In de meeste gevallen kiezen onze klanten voor vurenhout. Dit heeft te maken met de kosten, vurenhout is namelijk voordeliger dan hardhoutsoorten.

Omdat de trap naar zolder vaak niet in het oog springt, is de uitstraling die hardhout geeft, vaak daar niet nodig. Ook heeft het plaatsen van een hardhouten zoldertrap regelmatig geen toegevoegde waarde voor de waarde van uw woning.

Wanneer uitstraling op alle woonlagen belangrijk is, kan hardhout natuurlijk wél een verstandige keuze zijn.


Trapgat

Omdat een vlizotrap recht en stijl is, werkt het vaak prima met het huidige trapgat. Wanneer u een zoldertrap laat plaatsen kan het zijn dat het huidige trapgat niet meer voldoet. Het maken van een nieuw trapgat wordt dan onderdeel van het trapproject. Het ‘verplaatsen’ van het trapgat vergt kennis van de constructie, en dient veilig en verantwoord te gebeuren. Wij adviseren om dit niet zelf te doen, tenzij u hier ervaring mee heeft natuurlijk.


De beste manier om uw zoldertrap te plaatsen

Door onze ervaring zien wij dikwijls in een oogopslag welke mogelijkheden er in uw woning zijn, en wat daarvan de voor- en nadelen zijn. Bij het inmeten kunnen wij deze mogelijkheden met u doorspreken, zodat u daarna rustig op uw gemak de beste keuze kunt maken.

Dus ook wanneer u nog niet zeker weet hoe u uw nieuwe zoldertrap geplaatst wil hebben, is het zinvol om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u namelijk helpen met het maken van de beste keuzes.


Voorbeeld zoldertrap

Hieronder hebben wij een voorbeeld van het vervangen van een vlizotrap door een vaste trap naar zolder. Hierbij is het trapgat verplaatst. We hebben overigens meer foto’s van zoldertrappen en andere trappen in ons portfolio.


Meer weten over zoldertrappen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, de kosten en aandachtspunten voor uw nieuwe trap? Bel ons dan op, wij denken graag met u mee.

Zoldertrappen - Foto 1
Zoldertrappen - Foto 2
Zoldertrappen - Foto 3
Zoldertrappen - Foto 4
Zoldertrappen - Foto 5
Zoldertrappen - Foto 6


Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design