Bel 0182 - 33 80 11


Traprenovatie kosten

Wilt u weten wat het kost om een trap te laten renoveren? Bijvoorbeeld een vaste trap naar zolder, u kost? Of beter nog, wilt u weten hoe u ervoor kunt zorgen dat u de kosten zo laag mogelijk kunt houden? Wij proberen u in dit artikel enkele belangrijke punten mee te geven.


Traprenovatie techniek

Er zijn verschillende manieren om uw bestaande vaste trap op te knappen. De bouwkundige staat en natuurlijk de optische staat is bepalend voor wat er met de trap zou moeten gebeuren.


Grofweg zijn de volgende opties en behandelingen mogelijk:

  • Oppervlak behandelen (schuren/ plamuren / lakken, etc)
  • Delen van de trap vervangen of verstevigen
  • Trap en -tredes opnieuw bekleden
  • Gehele vaste trap vervangen

De traprenovatie kosten bij de bovenstaande opknaptechnieken horen zijn oplopend. Het kan zijn dat u een verkeerde techniek kiest waardoor u teveel geld uitgeeft. Het kan ook zijn dat u een verkeerde techniek uitkiest waardoor u de kans op ongelukken vergroot of de kans op toekomstige kosten vergroot.


De Kruijf Trappen maakt alleen nieuwe trappen

Wilt u niet renoveren, maar denkt u erover na om uw trap te laten vernieuwen, dan komen wij graag bij u langs. Wij maken nieuwe trappen in alle soorten en maten.


Traprenovatie materiaal

Naast verschillende technieken zijn er ook voldoende materialen waar u uit kunt kiezen.


Er zijn grofweg de volgende materialen waaruit u kunt kiezen:

  • Hout
  • Samengesteld hout
  • Laminaat
  • PVC

De verschillende materialen voor uw traprenovatie zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Hierdoor is het niet eenvoudig te zeggen welk materiaal het meest voordelig is. Grofweg is het bovenstaande lijstje van kostbaarder naar voordeliger gesorteerd, maar in de praktijk kan laminaat zomaar duurder zijn dan samengesteld hout.

En hout is ook geen hout. Hout is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, kleuren en prijzen. Denk bijvoorbeeld aan, vurenhout, mahonie, merbau, eiken, essen, iroko, beuken, esdoorn, grenen en wengé.

Zoals gezegd. Wilt u liever een nieuwe trap, dan komen wij heel graag bij u langs om het vernieuwen van uw trap te bespreken.
© 2019, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design