Bel 0182 - 33 80 11


Trap kiezen; vuren of hardhout

Trap kiezen; vuren of hardhout

04 mei 2017

Een trap kiezen is niet altijd even eenvoudig. En dan heb je ook nog de keuze in veel verschillende houtsoorten. Zoals het veelgebruikte vurenhout, of hardhoutsoorten als eiken en mahonie. We zullen hierbij enkele voor- en nadelen van de beide houtsoorten bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.


Voordelen vuren hout

Vurenhout is in onze trappenfabriek de meest gekozen houtsoort. Dit heeft te maken met de prima eigenschappen van het hout, maar ook met de prijs. Een vurenhouten trap is relatief voordelig. Dit komt doordat de de prijs van het vurenhout is lager dan de hardhout soorten. Maar ook is een vurenhoutentrap minder bewerkelijk, waardoor een trap vlotter is gemaakt. En als laatste wordt er bij vurenhouten trappen gekozen voor een ander afwerkingsniveau, waar ook hierdoor de trap sneller kan worden geproduceerd.


Prachtige trap, niet teveel geld

U krijgt dus een prachtige trap, tegen niet al teveel geld. Kijkt u maar eens op het voorbeeld wat we hier hebben afgebeeld. Deze trap is in naturel look, maar natuurlijk kunt u een trap schilderen zoals u wenst. Waar zijn de nadelen, zult u denken?


Nou die zijn er niet echt. Alleen wanneer we een vergelijk maken tussen een vurenhouten trap en een hardhouten trap, moeten we zeggen dat een hardhouten trap veel langer mooi blijft; de uitstraling wordt niet of nauwelijks aangetast. Bij vurenhouten trappen zouden, bij intensief gebruik, gebruikssporen zichtbaar kunnen worden.


Smaak, budget, gebruik

Veel mensen vinden die gebruikssporen niet erg, of juist erg mooi. Of u wel of niet kiest voor vurenhout, hangt dus af van uw smaak, uw budget en het voorspelde gebruik van de trap.


Voordelen van hardhout

Hardhouten trappen blijven zoals gezegd mooier. Op bijgaand voorbeeld is een trap getoond die zes jaar geleden is geplaatst en intensief wordt gebruikt door een gezin met drie jonge kinderen. Er is geen onderhoud aan de trap gepleegd, anders dan schoonmaken, en toch ziet de trap eruit alsof wij hem gisteren hebben geplaatst.

Hardhout laat nauwelijks gebruikssporen zien, en bovendien blijft de verf er beter op zitten. Door een hoog afwerkingsniveau, en door de uitstraling van het hout, is én blijft de trap prachtig om te zien.


Duurzaamheid en uitstraling

Hardhout is in de productie bewerkelijker, en ook het hout zelf is een stuk duurder. Het verschil tussen een vurenhouten trap en een hardhouten trap, kan daardoor behoorlijk oplopen. Het is dus niet verwonderlijk dat vurenhout bij onze trappenfabriek de meest gekozen houtsoort is. Maar wanneer u gaat voor duurzaamheid en uitstraling, en u heeft het budget, dan adviseren wij om te kiezen voor hardhout. Bij de hiernaast afgebeelde trap is gebruik gemaakt van eiken treden en hardhouten bomen.


Waar kiest u voor?

Wilt u een advies over uw trap? Bel ons dan op. Wij kunnen u tevens een mondelinge inschatting van de kosten geven, zodat u weet waarmee u rekening kunt houden.

Trap kiezen; vuren of hardhout - Foto 1
Trap kiezen; vuren of hardhout - Foto 2


Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design