Bel 0182 - 33 80 11


Heeft u van ons een prachtige nieuwe trap gekregen? Lees dan onderstaande tips! Wilt u de informatie op deze pagina downloaden en/of printen? Gebruik dan onderstaande knop'.

Download Trappen Onderhoudstips


Oplevering van uw trap

Wij kunnen uw trap onbehandeld opleveren, of voorzien van een duurzame trappen-grondverflaag. Voor het behoud van de uitstraling van de trap, en voor een lange levensduur, is een behandeling na de plaatsing nog nodig. Dit kan bestaan uit het aanbrengen van een transparante lak, olie of een kleurlak. Voor lakken adviseren wij om een speciale trappenlak te gebruiken. 

U kunt uw trap laten aflakken/ afwerken door een schilder, stoffeerder, of wanneer u zelf kunt schilderen kunt u dit zelf doen. 

Hout en gebruik

Onze meest verkochte trap, is de vuren trap. Hoewel u met een goede behandeling na de plaatsing van de trap, en goed onderhoud de levensduur van de trap kunt verlengen, en de uitstraling langer behouden, is de trap onderhevig aan het gebruik ervan. Vurenhout is 'zachter' dan een hardhoutsoort, en zal daardoor gevoeliger zijn. Dit kan na jaren gebruik zichtbaar worden op de plekken waar gelopen wordt. Ook kunnen door stoten of vallen van harde voorwerpen butsen ontstaan. Dit geldt in principe voor alle houtsoorten, maar in mindere mate voor de hardste houtsoorten. 

Onderhoud van uw trap

Gelakte trap

Is uw trap door een schilder of door uzelf gelakt? Dan kunt u voor de dagelijkse schoonmaak een stofdoek gebruiken. Voor het verwijderen van vlekken, of periodieke schoonmaak gebruikt u lauw water met een klein beetje ammonia. 

Het gebruik van (merk)schoonmaakmiddelen raden we sterk af. Dit zijn vaak synthetische schoonmaakmiddelen die een vettig laagje kunnen achterlaten dat juist snel 'smoezelig' wordt. Heeft u per ongeluk een synthetisch schoonmaakmiddel gebruikt? Maak de trap dan schoon met water met een scheutje schoonmaakazijn.

Geoliede trap

Wanneer uw trap is geolied, is het belangrijk dat het hout voldoende olie heeft voor een goede bescherming, en dat er ook niet teveel olie is gebruikt. Gebruik een olie die geschikt is voor trappen, bijvoorbeeld Rubio Monocoat. 

Voor de dagelijkse schoonmaak kunt u de trap met een droge doek, de stofzuiger of met een Swiffer reinigen. Voor het verwijderen van vlekken of periodieke schoonmaak, gebruikt u water met een beetje groene zeep. Er zijn ook specifieke reinigingsmiddelen zoals Rubio Monocoat Soap. 

Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken en kalkplekken, raden we Rubio Monocoat Limespot Remover aan. Vetvlekken kunnen met Rubio Monocoat Grease Remover worden verwijderd. Zwarte/looizuur vlekken, die vaak ontstaan door een combinatie van vocht en metaal, kunnen worden behandeld met Rubio Monocoat Tannin Remover. Voor al deze producten geldt dat de olie na behandeling moet worden bijgewerkt.  

Download de Rubio onderhoudswijzer voor specifieke informatie over behandeling na schoonmaak.
© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design