Bel 0182 - 33 80 11


Kosten houten trap

Wilt een nieuwe trap, of een trap gaan plaatsen? Dan is het natuurlijk verstandig om de kosten van uw project van te voren goed in te schatten. In dit artikel vertellen wij u wat meer over de kosten van een nieuwe houten trap.


Waar zitten de kosten?

De kosten bij het plaatsen of vervangen van een nieuwe trap zit hem in de onderstaande punten:

 • Het model van de trap
 • De hoogte van de trap
 • Wel of geen open trap
 • De houtsoort
 • De aanwezigheid van een (voldoende groot) trapgat
 • De soort leuning
 • Soort ballustrade / traphek
 • Wel / niet gegrond
 • Wel / niet gelakt
 • Antislip maatregelen
 • Schuine hoeken in de trap (lepe hoek)
 • Schuine treden? (Scheluw)
 • Afwerking van het trapgat
 • Afvoer van oude materialen


In zijn algemeenheid is het natuurlijk zo dat hoe meer werk het is om een trap te plaatsen, hoe duurder. Daarbij is het bepalend hoeveel materiaal er ingekocht moet worden, en wat de kwaliteit van het materiaal is. Zo maakt het nogal een verschil of de trap van het relatief voordelige vurenhout wordt gemaakt, of van een hardhoutsoort als mahonie. Meer over houtsoorten leest u overigens hier.


Kosten houten trap berekenen

Voor het bereken van de kosten van uw trapproject zou u dus duidelijkheid moeten hebben over alle bovenstaande variabelen. En dan moet u natuurlijk een inschatting maken van de tijd die het kost om de trap te maken en te monteren. En u moet alle inkoopprijzen weten. In alle eerlijkheid vinden wij dat als het berekenen van de trapkosten niet uw dagelijkse werk is, u dit beter niet zelf kunt berekenen.

Wel kunnen we u wat richtprijzen geven. Let wel; deze prijzen zijn niet berekend op uw situatie, en kunnen dus veel duurder / voordeliger uitpakken.


Prijs eenvoudige rechte trap, voordelig hout

Het inmeten, het maken van van een advies, het maken van een tekening, het produceren van de trap en het plaatsen van een trap kost tussen de 1300 en 2600 euro. Let op; omdat er zoveel variabelen zijn, ieder huis en iedere trap anders is, kun je eigenlijk weinig over de prijs van een trap zeggen. Wanneer u echt geïnteresseerd bent, zou u een offerte kunnen opvragen om uw precieze prijs op te vragen.


Prijs van een eenvoudige trap, met een draaiing

Een dergelijke trap is in de regel ca 250 - 500 euro duurder dan een rechte trap.


Prijs van een hardhouten trap, met een draaiing

Een hard houten trap kost, inclusief inmeten, advies, offerte, produceren en monteren, tussen de 1500 en 5000 euro.

Gemiddelde prijzen

Het valt moeilijk te zeggen wat een gemiddelde prijs is, wanneer het door allerlei factoren zo uiteen kan lopen. Voor een enkele eenvoudige trap, zou u kunnen rekenen met een totaalprijs voor een vuren trap met gemiddelde opties en inclusief 21% btw, van 2300,-. Een hardhouten trap zou misschien wel eens 3600,- kunnen kosten.

Het voelt wel heel 'gek' om prijzen te noemen, terwijl alle trappen maatwerk zijn, en iedere trap dus ook zijn eigen prijs heeft.


Zekerheid over de kosten

Wanneer u niet wilt werken met een schatting, maar zeker weten wat de kosten zijn van uw houten trap, dan adviseren wij u een offerte op te vragen. Doe dit s.v.p. alleen wanneer u echt geïnteresseerd bent. Dit verplicht u echter natuurlijk niet tot het afnemen van een trap. U weet dan wel exact waar u rekening mee kunt houden qua budget.

Dus ga voor zekerheid, en vraag vandaag nog uw offerte aan! Onze tip is, plan uw project tijdig, in verband met mogelijke lange levertijden. 

De Kruijf Trappen
Jan de Kruijf


Offerte aanvragen


© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design