Bel 0182 - 33 80 11


Kosten houten trap

Wilt een nieuwe trap, of een trap gaan plaatsen? Dan is het natuurlijk verstandig om de kosten van uw project van te voren goed in te schatten. In dit artikel vertellen wij u wat meer over de kosten van een nieuwe houten trap.


Waar zitten de kosten?

De kosten bij het plaatsen of vervangen van een nieuwe trap zit hem in de onderstaande punten:

 • Het model van de trap
 • De hoogte van de trap
 • Wel of geen open trap
 • De houtsoort
 • De aanwezigheid van een (voldoende groot) trapgat
 • De soort leuning
 • Soort ballustrade / traphek
 • Wel / niet gegrond
 • Wel / niet gelakt
 • Antislip maatregelen
 • Schuine hoeken in de trap (lepe hoek)
 • Schuine treden? (Scheluw)
 • Afwerking van het trapgat
 • Afvoer van oude materialen


In zijn algemeenheid is het natuurlijk zo dat hoe meer werk het is om een trap te plaatsen, hoe duurder. Daarbij is het bepalend hoeveel materiaal er ingekocht moet worden, en wat de kwaliteit van het materiaal is. Zo maakt het nogal een verschil of de trap van het relatief voordelige vurenhout wordt gemaakt, of van een hardhoutsoort als mahonie. Meer over houtsoorten leest u overigens hier.


Kosten houten trap berekenen

Voor het bereken van de kosten van uw trapproject zou u dus duidelijkheid moeten hebben over alle bovenstaande variabelen. En dan moet u natuurlijk een inschatting maken van de tijd die het kost om de trap te maken en te monteren. En u moet alle inkoopprijzen weten. In alle eerlijkheid vinden wij dat als het berekenen van de trapkosten niet uw dagelijkse werk is, u dit beter niet zelf kunt berekenen.

Wel kunnen we u wat richtprijzen geven. Let wel; deze prijzen zijn niet berekend op uw situatie, en kunnen dus veel duurder / voordeliger uitpakken.


Prijs eenvoudige trap, voordelig hout

De levering van eenvoudige rechte trap, van voordelig materiaal die u zelf schildert en monteert is al mogelijk vanaf ongeveer €950,-.

Het plaatsen van de trap is echter een specialistische klus, waarbij u ook de veiligheidsaspecten moet kennen. Wanneer u het plaatsen / monteren van de trap uitbesteed komt daar dan grofweg €400,- a €500,- bij.


Prijs van een eenvoudige trap, met een draaiing

Een nog relatief eenvoudige trap, met een kwartdraai, kunnen wij leveren voor ongeveer €1500,-. Voor het plaatsen ervan geld wederom een post van ongeveer omt daar dan grofweg €400,- a €500,- bij.


Prijs van een hardhouten trap, met een draaiing

De prijs van het materiaal kan een groot verschil in de kosten veroorzaken. Wanneer u kiest voor het duurzame en mooie merantie, wordt een eenvoudige trap zomaar €600,- duurder. En zo heeft iedere houtsoort zijn eigen prijs. Een nog relatief eenvoudige trap, met een kwartdraai, kunnen wij leveren voor ongeveer €1500,-. Voor het plaatsen ervan geld wederom een post van ongeveer grofweg €400,- a €500,-.

Gemiddelde prijzen

Het valt moeilijk te zeggen wat een gemiddelde prijs is, wanneer het door allerlei factoren zo uiteen kan lopen. Voor een enkele eenvoudige trap, zou u kunnen rekenen met een totaalprijs voor een vuren trap met gemiddelde opties en inclusief 21% btw, van 2100,-. 

Zekerheid over de kosten

Wanneer u niet wilt werken met een schatting, maar zeker weten wat de kosten zijn van uw houten trap, dan adviseren wij u een offerte op te vragen. Dit verplicht u tot niets, maar dan weet u wel exact waar u rekening mee kunt houden qua budget. Ook kunnen wij met u meedenken om uw kosten te verlagen, als dat nodig is.

Dus ga voor zekerheid, en vraag vandaag nog uw offerte aan! Onze tip is, plan uw project tijdig, in verband met mogelijke lange levertijden. 

De Kruijf Trappen
Jan de Kruijf


Offerte aanvragen


© 2020, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design