Bel 0182 - 33 80 11


Trap kopen? Lees onze 4 tips!

18 november 2021

Overweegt u om een nieuwe trap te kopen? Meestal is dat leuk en spannend! Voor de meeste mensen is een nieuwe trap kopen iets dat je hooguit een paar keer in je leven doet. Reden te meer om u vooraf goed te laten informeren, zodat u uw keuzes bewust en overwogen kunt maken. We hebben 4 handige tips en overwegingen voor u op een rij gezet om u te helpen bij het maken van keuzes.

#1 Wanneer een nieuwe trap kopen?

Als u zich afvraagt of u wel moet beginnen aan een nieuwe trap, dan helpen deze overwegingen wellicht. Een nieuwe trap vergt nu eenmaal een investering, dus ga om te beginnen na of u hier naar verwachting een aantal jaren van kunt genieten.

Trap versleten

Wanneer er al een trap is en deze is qua type en ontwerp nog prima, alleen de trap is versleten of niet mooi meer, dan is de trap renoveren mogelijk ook een optie. We adviseren dan wel om een offerte aan vragen voor renovatie bij een traprenovatiespecialist én bij ons voor het vervangen van de trap. In sommige gevallen ontlopen de kosten elkaar namelijk niet heel veel. Wij vinden een gerenoveerde trap niet zo mooi, maar dat is een kwestie van smaak.

Type trap of ‘loop’ van de trap niet naar je zin

Wanneer het type trap, of de ‘loop’ van de trap niet naar je zin is, dan is het raadzaam om een nieuwe trap te nemen. Laat u door ons goed adviseren over de verschillende mogelijkheden. Vanuit onze ervaring kunnen we snel en goed inschatten wat een fijne en/of efficiënte indeling is.

Vlizotrap

Heeft u een vlizotrap voor naar zolder? Wij adviseren dan bijna in ieder geval om een deze te vervangen voor een vaste trap. Je zal hier namelijk erg veel plezier van hebben. Doordat de zolder makkelijker bereikbaar wordt, wordt dit meer een volwaardige ruimte in je huis. Gevoelsmatig krijg je er dus veel ruimte bij. In de meeste gevallen is het ook gunstig voor de waarde van uw huis. Wanneer u daarover twijfelt overigens, is het altijd goed om contact op te nemen met een lokale makelaar.

#2 Bepaal je budget

Een nieuwe trap is op sommige punten vergelijkbaar met een nieuwe auto. Je hebt voordelige auto’s en je hebt hele dure auto’s. En toch brengen ze je beide van A naar B. Door het type trap, de materiaalkeuze en accessoires, kan een trap duurder of voordeliger uitvallen. Het is daarom van belang van het voren een – realistisch - budget te bepalen. Een ‘kale’, eenvoudige vurentrap kost ca. tussen de 1300 en 2600 euro. Voor een eenvoudige hardhouten trap moet u daar ongeveer 1000,- euro bij rekenen.

#3 Hout, staal of…

Er zijn verschillende materialen waar trappen van gemaakt worden. Hout en staal zijn allicht de meest gebruikte, maar ook steen, natuursteen, beton of andere bouwmaterialen kunnen worden gebruikt. Budget, smaak en constructie zijn doorslaggevende factoren.

Relatief voordelig

Wij zijn fan van hout. Allicht, wij maken houten trappen. Er zijn een aantal voordelen aan hout: het materiaal is relatief voordelig als je kijkt naar de alternatieven. Hout laat zich makkelijk bewerken, hierdoor is de productietijd ook overzichtelijk en daardoor qua kosten betaalbaar.

Warm

Hout voelt ‘warm’ aan. Letterlijk bedoelen we hier. Dus wanneer je met blote vloeten of met sokken een trap beloopt, dan voelt dit comfortabel. Staal of steen kan een flink stuk koeler aanvoelen.

Maar hout voelt niet alleen warm, het heeft in de regel ook een warme uitstraling.

Constructie

Wanneer er een grote afstand overspannen moet worden, dan is het goed om even stil te staan bij de constructie. In sommige gevallen is hout of steen dan niet mogelijk en bent u aangewezen op een stalen trap. Twijfelt u over wat er constructie-technisch nodig en mogelijk is, neem dan contact met ons op.

#4 Ontwerp van de trap

Er zijn zoveel mogelijkheden in houten trappen. Om uw voorkeuren helder te krijgen hebben wij eigenlijk één heel goede tip. Doe inspiratie op! Kijk bij ons naar de afgeronde projecten, hier staan heel veel voorbeelden van trappen, balustrades en leuningen in.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het kopen van een trap? Lees dan ons artikel 'Trap kopen' of neem telefonisch contact met ons op.Terug

© 2022, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design