Bel 0182 - 33 80 11


Waarom een vaste trap naar zolder?

02 augustus 2023

Een vaste trap naar zolder laten maken kost tijd én geld. Maar ook na het plaatsten van een trap moeten er vaak  nog zaken afgewerkt worden. Kortom, een trap naar zolder plaatsen is niet zomaar gedaan. Waarom zou je het toch moeten overwegen? Wij geven je uit onze ervaring een aantal belangrijke overwegingen mee.

Waardeverhoging

Doordat de zolder door een vaste trap er naartoe, nu gezien kan worden als volwaardige leefruimte, in plaats van bergruimte, kan uw pand meer waard worden. Of dit werkelijk zo is hangt er vanaf of potentiële kopers een meerwaarde zien in de vaste trap en de makkelijk te bereiken zolder. Zo ja,  dan kunt u dit terug laten komen in een verkoopprijs.


Gemakkelijker toegang

Een voordeel van een vaste trap naar zolder, is dat gebruikers niet de hele tijd een trap in- en uit te hoeven klappen. Natuurlijk zou je zou de trap ook uitgeklapt kunnen laten staan, maar meestal komen deze midden in een gangpad uit en blokkeren ze de doorloop.

In het verlengde hiervan ligt de veel betere loop en helling die een vaste trap heeft. Vlizotrappen zijn stijl en smal. Niet comfortabel, zeker niet wanneer je ook nog iets (groots) in je handen hebt.


Ziet er goed uit

Een uitgeklapte vlizotrap ziet er vaak wat rommelig uit. Het is ook meer een 'noodtrap' dan een fraai vormgegeven en afgewerkte houten trap. Een vaste trap naar zolder kan net zo mooi gemaakt worden als welke trap dan ook. Esthetisch gezien gaat u met een vaste trap er ongetwijfeld op vooruit.


Meer weten?

Meer weten over zoldertrappen, mogelijkheden en prijzen? Lees dan het artikel 'Zoldertrappen van de Kruijf Trappen' of neem contact met ons op!
Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design