Bel 0182 - 33 80 11


De Z-trap, wat is het?

01 maart 2023

Een z-trap is een unieke en stijlvolle trap die bestaat uit treden die zijn geplaatst in de vorm van een 'Z'. De laatste paar jaren is dit type trap bij ons zeer populair geworden. Dit komt vanwege het bijzondere keepboom-ontwerp en luxe en eigentijdse uitstraling.

Opvallend maar niet teveel

Het ontwerp van een z-trap is opvallend maar is niet dermate afwijkend dat het teveel aandacht opeist. De trap bestaat uit treden en stootborden in een zigzagpatroon. Vanaf de zijkant bekeken kun je hier een 'Z' in zien, vandaar de naam voor de trap.

Een z-trap kan worden gemaakt van diverse houtsoorten, maar in het algemeen kiest men voor een hardhoutsoort. Populair is eiken, maar ook kiezen onze klanten voor andere hardhoutsoorten. 

Luze uitstraling, comfortabele loop

Een Z-trap geeft een luxe uitstraling en past hierdoor in grotere en/of luxere woningen, maar ook in een gemiddeld huis. 

Een van de grote voordelen van de Z-trap is de zeer prettige loop. Door de vorm van de trede, of beter gezegd het schuine stootbord, kun je nauwelijks met de punt van je schoen de trap raken als je loopt. En dat geeft een veilig en comfortabel gevoel. 

Een Z-trap kan dus een geweldige manier zijn om uw huis een mooie uitstraling te geven.

Z-trappen door ons gemaakt

Een overzicht zien van alle Z-trappen die wij hebben gemaakt? Kijk dan onder Z-trappen in ons portfolio!

De Z-trap, wat is het? - Foto 1


Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design