Bel 0182 - 33 80 11


Eiken trappen verzorgen en onderhouden

01 maart 2022

Eiken trappen staan in vrijwel elk interieur prachtig en geven een natuurlijke en warme uitstraling. Van een goed verzorgde en onderhouden eiken trap heb je jarenlang plezier.

Eiken trappen kunnen op verschillende manieren verzorgd en onderhouden worden. Zo kun je de trap oliën of zelfs verven, vernissen of beitsen. Elk van deze manieren zorgt ervoor dat het hout beschermd blijft. De belangrijkste reden om het hout te beschermen is om vlekken te voorkomen. Wij kunnen overigens helpen om de trap te behandelen met olie. De overige afwerkingsmogelijkheden kunt u zelf doen, of uitbesteden aan een schilder.


Oliën

Eiken trappen kun je behandelen met speciale olie. Dit gebeurd in twee fases. Tijdens de eerste fase wordt een laag verdunde olie aangebracht door het in te wrijven. Door de olie in te wrijven, wordt het beter opgenomen door het hout. De tweede fase start zodra de eerste laag olie droog is. Er wordt dan een tweede, onverdunde laag olie aangebracht. 


Vernissen

Vernis vormt een stevige beschermlaag over eiken trappen. Vernis kan aangebracht worden met een verfkwast. Belangrijk is wel om twee á drie lagen aan te brengen. Zo ben je ervan verzekerd dat de trap goed beschermd is.

Verven

Eiken trappen kunnen ook beschermd worden door verf aan te brengen. Belangrijk is dat er eerst een grondlaag wordt aangebracht. Op deze grondlaag kan de verflaag aangebracht worden. We raden aan om verf te kopen dat bedoeld is voor eikenhout en om tijdens het verven de richting van de nerven aan te houden. Dit geeft het mooiste effect. Verder raden we je aan om achteraf nog een laag vernis aan te brengen. Op deze manier slijt de verflaag minder snel.

Beitsen

Je kan er ook voor kiezen om eiken trappen te beitsen. Het voordeel van beits is dat het iets dieper doordringt dan olie. Hierdoor wordt het hout nog net iets beter beschermd. Beits biedt nog een voordeel, en dat is dat het er is in vele kleuren en kleurtinten. Hiermee kan je de trap in vrijwel elke gewenste kleur beitsen. Je kunt ook voor een transparante beits kiezen waardoor de natuurlijke kleur van het eikenhout zichtbaar blijft. De trap en het hout behoudt hiermee zijn natuurlijke uitstraling.

Nog geen eiken trap in huis?

Droom jij ervan om een eiken trap in huis te hebben? Wij kunnen deze droom voor je waarmaken. We maken namelijk eiken trappen op maat voor elk interieur. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design