Bel 0182 - 33 80 11


Vurenhout trap, nadelen?

07 november 2019

Heeft een vurenhouten trap nadelen? Deze vraag kunnen wij ons voorstellen en we zullen de vraag zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Uiteindelijk zal de keuze afhangen van uw persoonlijke voorkeuren.

Houtsoort en de voordelen

Vuren is de zachtst verkrijgbare houtsoort in Nederland. Een groot voordeel is dat het de meest voordelige houtsoort in aanschaf is. Een ander groot voordeel, juist doordat het wat zachter hout is, is dat het makkelijker en dus vlotter te verwerken is. Het voordeel voor u? Een zeer aantrekkelijke prijs van het eindproduct; de trap.

Nadelen

Omdat het hout relatief zacht is, kunnen er 'butsen'  in het hout ontstaan. Vooral bij verhuizingen of verbouwingen zit er al snel een buts in een trede, boom of spil. Dit komt natuurlijk een strakke uitstraling niet ten goede.

Een vuren trap wordt gewoonlijk geschilderd. Voor deze afwerking bent u zelf verantwoordelijk. Bij een vuren trap moet u zorgen voor een goede harde traplak, en zorgen voor voldoende lagen verf. Een professionele schilder adviseert u daar graag over.

Mocht er een keer een buts ontstaan, dan kunt u deze met een - goede plamuur - ook weer strak wegwerken.

Gestoffeerd?

Wordt uw trap straks gestoffeerd? Dan ligt een vuren trap toch erg voor de hand. Eventuele beschadigingen kunnen dan niet worden gezien, dus dit argument valt weg. U zou wel voor een hardhoutsoort kunnen kiezen omdat deze net iets langer meegaat en iets langer 'goed' blijft. Let wel; een vuren trap gaat ook tientallen jaren mee.

Idee

Wanneer u een mooie uitstraling wenst, maar u toch wilt profiteren van de prijs van vuren, dan hebben wij nog een mooi idee voor u. U kunt de treden van eikenhout kiezen, en de bomen en/of spil van vurenhout. Ter verduidelijking een voorbeeld:

Conclusie

Wanneer u de uitstraling van de trap belangrijk vindt en u wilt dat uw trap een pronkstuk in uw huis is, dan is mogelijk een hardhouten trap voor u het beste.

Gaat u uw trap stofferen of schilderen en vind u de prijs belangrijk, dan is mogelijk voor u een vuren trap het beste. En vergeet vooral niet dat u ook houtsoorten kunt combineren.Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design