Bel 0182 - 33 80 11


Bordestrap - Luxe of noodzaak?

Bordestrap

18 oktober 2018

Een bordestrap is een trap met een plateau, ofwel een vierkant of een rechthoek van bijvoorbeeld 1 x 1 meter. Dit plateau kan onderaan de trap geplaatst worden of halverwege de trap, of waar het bordes dan ook is bedacht.

Rust en grandeur

Een bordes creëert rust in de loop van de trap. Zie het als even 'uitrusten'. Dit punt is ook perfect op een drukke trap, waarbij je elkaar makkelijk wilt kunnen passeren.

Naast deze rust, onderbreekt het de trap ook visueel, wat een rustig beeld geeft. Bordestrappen zijn bekend van vrijstaande huizen, grote herenhuizen, landhuizen en kastelen, het is ook niet voor niets dat deze trappen een bepaalde 'grandeur' hebben en een luxe uitstraling geven.

Verplicht

Behalve dat een bordes er heel mooi uitziet, kan het zo zijn dat u verplicht een bordes moet toepassen. Deze is namelijk volgens het bouwbesluit verplicht wanneer de trap 4000mm of hoger is.

Kijk op onze pagina bordestrap wanneer u meer wilt weten, of neem contact met ons op voor uw vragen via 0182 33 80 11 of verkoop@dekruijftrappen.nl
Bordestrap - Foto 1
Bordestrap - Foto 2


Terug

© 2023, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design