Bel 0182 - 33 80 11


Vuren trap

Vuren trap

12 januari 2017

Er zijn talloze houtsoorten waaruit je kunt kiezen als je een nieuwe trap laat maken. Een aantal houtsoorten zijn populairder dan de anderen. Dit heeft te maken met de verkrijgbaarheid, hoe makkelijk het hout is te verwerken, de duurzaamheid en niet in de laatste plaats met de prijs.


Vuren hout

Wij vonden het eens tijd om deze houtsoort ‘in het zonnetje’ te zetten. Het is namelijk zo dat vuren hout, in Nederland, erg goed scoort op alle onderdelen; het is goed verkrijgbaar, het laat zich uitstekend verwerken, scoort ruim voldoende op het gebied van betrouwbaarheid en levensduur en is ook nog eens de meest voordelige houtsoort. Meer dan prima dus om daarvan een vuren trap te maken.

We moeten wel even opmerken dat het hout wel behandeld moet worden om die levensduur te kunnen garanderen. Dit betekent dus bijvoorbeeld dat de trap dekkend geverfd moet worden. Als we dan een klein nadeel moeten noemen is dat vurenhout – net als veel andere houtsoorten – kan verkleuren.


Fijn hout

Vuren hout komt van de fijnspar. Dit is een naaldboom die in veel gebieden in Europa voorkomt. Het hout wordt Het hout wordt echter meestal geïmporteerd uit Scandinavië en het Baltische gebied. Door de verkrijgbaarheid, en de lage transportkosten ten opzichte van veel hardhoutsoorten, is het niet verwonderlijk dat vuren een van de voordeligste houtsoorten is.


Inspiratie

Vuren is van zichzelf ook een gewoon mooie houtsoort. Als je het niet erg vindt dat het hout wat verkleurd, of dat de trap wat tekenen van gebruik toont, is het ook prachtig om een naturel look te houden. In ieder geval hieronder wat foto’s van vuren houten trappen die wij hebben gemaakt, ter inspiratie.


Wilt u ook een vuren houten trap?

Wij rekenen graag voor u uit wat de kosten zijn, en denken graag met u mee wat de beste oplossing is. Vraag nu uw offerte aan.

Vuren trap - Foto 1
Vuren trap - Foto 2
Vuren trap - Foto 3
Vuren trap - Foto 4
Vuren trap - Foto 5
Vuren trap - Foto 6
Vuren trap - Foto 7
Vuren trap - Foto 8
Vuren trap - Foto 9
Vuren trap - Foto 10
Vuren trap - Foto 11
Vuren trap - Foto 12
Vuren trap - Foto 13
Vuren trap - Foto 14


Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design