Bel 0182 - 33 80 11


Trappenfabriek

01 juli 2016

Bent u op zoek naar een trappenfabriek in uw regio? Lees dan onderstaande tips voor het selecteren van een trappenfabriek.


Trap kopen

Wanneer u een trap gaat kopen, dan is de kans zeer groot dat u dat niet met grote regelmaat doet, en dus kunnen we ervan uitgaan dat u daar beperkte kennis en ervaring in heeft. Het ligt dan voor de hand dat u uw leverancier uitzoekt aan de hand van prijzen en tarieven. Wij geven u in onderstaand artikel een paar belangrijke kenmerken van een betrouwbare partner.


Goedkoop?

U kent ongetwijfeld de uitdrukking ‘goedkoop is duurkoop’. Dit is zeker van toepassing bij het kopen van een trap. Een trap moet namelijk duurzaam zijn, de constructie van uw huis niet aantasten, veilig zijn en natuurlijk ook nog eens mooi, strak en netjes afgewerkt. En als een trappenmaker aandacht schenkt aan alle bovenstaande onderwerpen, dan kost dat enige tijd. En die tijd vind u terug in de kosten voor een trap.

Wanneer u een trappenfabriek treft die minder aandacht schenkt aan deze uiterst belangrijke zaken, kan deze een lager tarief rekenen. Met andere woorden, hiermee neemt u dan een risico. Wij adviseren niet om te bezuinigen op uw veiligheid.


Prijzen van trappen

Maar hoe weet u dan wel of u een eerlijke prijs krijgt voor een trap? Dat kunt u doen door een offerte aan te vragen, en vervolgens per onderdeel vragen hoe de kosten zijn opgebouwd. In het algemeen zijn de kosten voor trappen als volgt opgebouwd:

  • Inmeten van de trap
  • Voorbereidingen/ het maken van tekeningen
  • Bouwkundige voorbereidingen / trapgat maken
  • Inkoop hout
  • Maken van de trap
  • Leveren en monteren van de trap
  • Leveren onderdelen en accessoires, zoals leuningen en leuningdragers
  • Montage van onderdelen en accessoires

De kosten voor het gebruik van een bedrijfsruimte en de kostbare machines, die bij ons programmeerbaar zijn top op een tiende milimeter, zijn over het algemeen verwerkt in de prijs voor de trap zelf.


Trappenspecialist

Een andere goede manier om een betrouwbare trappenfabriek te selecteren, is om te kijken of het bedrijf in kwestie een trappenspecialist is. Er zijn bedrijven die naast het maken van trappen ook reguliere timmer- en/of bouwwerkzaamheden uitvoeren. Ofschoon hier in basis niets mis mee is, is trappenmaken een vak apart. Wanneer u de beste trap wilt, wilt u deze van het bedrijf dat daarin de meeste ervaring heeft, dus een specialist is.

Een trappenspecialist heeft overigens ook de juiste machines en apparatuur. Dit zijn kostbare apparaten die ervoor zorgen dat uw trap tot op de milimeter past. En dit betekent dat uw trap niet piept of kraakt, en dat uw trap er zeer strak afgewerkt uitziet.


Trappenfabriek ervaringen

Een ander goed punt om te controleren is hoe de ervaringen zijn van de betreffende trappenspecialist. Dikwijls vindt u op de website referenties en ervaringen van klanten. Om vast te stellen of de referenties echt zijn, kunt u bijvoorbeeld aan de trappenfabriek vragen of u enkele van die referenties mag nabellen.

Bij ons mag dat uiteraard. En, misschien overbodig om te zeggen, wij zijn een trappenspecialist die kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en een strakke afwerking hoog in het vaandel hebben staan. Vraagt u gerust een offerte aan voor meer informatie.Terug

© 2023, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design