Bel 0182 - 33 80 11


Trap kopen

01 mei 2017

Let op deze aandachtspunten


Een keuze maken, bepaal de waarde

Bij het kopen van een trap komt sowieso het een en ander kijken. Maar de eerste vraag die u zich moet stellen is of een nieuwe trap echt wenselijk is.

En dan laten we de situatie in een nieuwbouwhuis, waar nog geen trap is, even achterwege.

Bij het vervangen van een bestaande trap, of het maken van een vaste trap naar zolder, is het goed om het volgende te overwegen:

 • Wat zijn de kosten van het totale project?
 • Wat betekent dit voor de waarde van mijn huis?

Wanneer u een vaste trap naar zolder laat maken, zal dit zeer waarschijnlijk de waarde van uw huis verhogen. U doet er wel goed aan om te weten hoeveel die waardevermeerdering is, zodat u weet of u een verantwoorde uitgave doet.

Wanneer u een bestaande trap vervangt, is het eveneens goed om te kijken naar de waarde van uw huis;

 • Is vervanging noodzakelijk? Dan zal vervanging ervoor zorgen dat de waarde van uw woning behouden blijft.
 • Is de bestaande trap in een niet courante stijl? Dan kan vervanging zorgen voor een stijging van de waarde
 • Heeft u een uitgesproken stijl in gedachten voor uw nieuwe trap? Dan kan vervanging ervoor zorgen dat uw huis moeilijker verkoopbaar is. In dat geval zou de waarde kunnen dalen.

Kort gezegd doet u er goed aan om vooraf te bepalen welke invloed het kopen van een trap heeft op de waarde van uw huis. Hierin kan een makelaar natuurlijk een belangrijke rol spelen.


Trap behouden?

Een nieuwe trap kopen is best kostbaar. De prijs is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid werk, en de gekozen materialen, maar het is doorgaans best een investering. Uw bestaande trap behouden kan dus financieel een interessante keuze zijn. Wanneer u traprenovatie overweegt, vraagt u dan zowel de kosten op voor renovatie als voor het nieuw laten maken van uw trap. En houdt hierbij ook in gedachten wat dit betekent voor de waarde van uw huis. Er zijn veel situaties waarbij het wenselijk is om een nieuwe trap te plaatsen, in plaats van een bestaande trap te renoveren.


Kosten nieuwe trap

Zoals gezegd worden de kosten door een aantal variabelen bepaald:

 • Aanwezigheid van trapgat ja/ nee
 • Wel / niet verwijderen van oude trap
 • De bewerkelijkheid van de trap / soort trap
 • Gekozen materiaal
 • Gekozen extra elementen als leuningen, ballustrades, hekken, e.d.
 • Afstand van de fabriek

U kunt dus met bovenstaande zaken in gedachten, beter een prijsonderhandeling voeren, en bovendien van te voren zaken die kosten kunnen opdrijven, achterwege laten.


Zelf doen

Wanneer u handig bent, en u kunt veel zelf doen, kunt u flink op kosten besparen. Het is dan wel noodzakelijk dat u strakke afspraken maakt met degene die uw trap levert, of u daarin ondersteunt. Wij van de Kruijf Trappen helpen u overigens ook graag wanneer u veel zelf wilt doen.


Offerte aanvragen = weten

Zoals u in bovenstaande tips kunt lezen, is het goed om te weten wat de kosten zijn, zodat u kunt bepalen of u het waard vind om een nieuwe trap te kopen. Wij helpen u graag bij het berekenen van een prijs, vraag hier uw offerte aan!Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design