Bel 0182 - 33 80 11


Prijs vaste trap naar zolder

05 februari 2020

U wilt een vaste trap naar zolder, maar wilt graag weten wat de kosten daarvan zijn? Dat begrijpen wij heel goed. Het is een van de belangrijke vragen die worden gesteld bij een aankoop. Het antwoord op deze vraag echter, bij een op maat gemaakte trap, is echter afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Hieronder geven wij u een aantal aandachtspunten die u kunnen helpen bij uw beslissing.

Wilt u overigens zelf een inschatting maken van de kosten van een vaste trap naar zolder? Lees dan kosten houten trap.

Materiaalkeuze vaste trap

Een van de belangrijkste elementen die de prijs bepalen van een vaste trap naar zolder is de keuze voor het soort hout. U kunt kiezen uit diverse soorten soorten, elk met hun eigen kwaliteit. Bijvoorbeeld een hardhouten trap of vuren houten trap. De voordeligste oplossing om een vaste trap naar zolder te realiseren is om dit met vurenhout te doen. Dit is ook de populairste houtsoort voor zoldertrappen. 


Afwerking vaste trap

Wanneer u kiest om uw vaste trap naar zolder van hout te laten maken, is het belangrijk om te letten op de afwerking. In de meeste gevallen wordt een houten trap afgewerkt met enkele lagen verf. De kosten kunnen door de keuze van afwerking oplopen. Maar onthoudt ook dat goedkoop ook soms duurkoop is.

Vloerbedekking wordt ook vaak toegepast bij een zoldertrap en soms halve maantjes. Dit maakt de trap wat veiliger en dat is prettig voor u en uw kinderen.  


Type trap

Een andere belangrijke factor in de kosten van uw vaste trap naar zolder is het type trap dat u kiest. U kunt zich voorstellen dat een rechte trap of steektrap minder tijd kost om te realiseren dan bijvoorbeeld een kwarttrap. Iedere trap heeft echter zijn eigen voor- en nadelen, wat belangrijk is om bij stil te staan wanneer u kiest voor een vaste trap naar zolder.

Meestal wordt naar de zolder een spiltrap toegepast. Een spiltrap is efficiĆ«nt met ruimte en kan in verreweg de meeste gevallen boven de trap van de ondergelegen verdieping worden geplaatst. 


Werkzaamheden

Naast de gebruikte materialen, zijn de werkzaamheden die verricht moeten worden om de vaste trap naar zolder te realiseren een belangrijke kostenpost. Hoe meer werkzaamheden in de montage, hoe duurder de trap zal uitvallen. Werkzaamheden op locatie kunnen zijn: het maken of vergroten van een trapgat, het verwijderen van een oude trap, etc. etc. 


Advies

Heeft u een bouwbedrijf of architect in de arm genomen? Wij werken graag ze samen. Wij voorzien deze partijen van de juiste informatie, zodat u goed wordt geadviseerd. 

Gaat u zelf uw trapproject coƶrdineren? Geen enkel probleem, wij helpen u bij het maken van de juiste beslissingen en adviseren u over de te nemen stappen. 

Belt u ons op voor een telefonisch advies. Hiermee kunt u een offerte-aanvraag doen. Na opdracht komen wij altijd inmeten bij u op locatie en zorgen dan dat er ruimte is voor overleg en het maken van keuzes. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat gedegen keuzes maakt, goed voor jarenlang plezier van uw trap. 

Contact

Bel ons via 0182 - 33 80 11 voor advies. Let op; wij zijn een kleinschalige fabriek waarin iedereen meewerkt. Het voordeel is dat we dus korte lijnen hebben en dat er 1 persoon komt inmeten en monteren. Een nadeel is echter dat we niet altijd de telefoon kunnen opnemen. Onze excuses hiervoor.


Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design