Bel 0182 - 33 80 11


Vaste trap naar zolder: 4 super tips

Vaste trap naar zolder: 4 super tips

01 augustus 2018

Een vaste trap naar zolder biedt u aantal voordelen ten opzichte van een vlizo trap naar zolder. Om u te helpen hebben wij een aantal tips opgesteld die u helpen om uw ideale vaste trap naar zolder te realiseren.


Voordelen vaste trap naar zolder

Allereerst is daar het praktische voordeel dat door een vaste trap naar zolder deze echt bruikbaar wordt. U kunt uw zolder dan bijvoorbeeld gebruiken als slaapkamer, waskamer of speelkamer.

Verder stijgt de waarde van uw woning, mede doordat de vaste trap naar zolder zorgt voor een betere benutting van de beschikbare ruimte. De vierkante meters (m2) mag u namelijk optellen bij de totale woonoppervlakte.

Tot slot bevordert een vaste trap naar zolder de veiligheid van uzelf, uw kinderen en anderen.


Vaste zoldertrap tip #1 – Let op de locatie van uw zoldertrap

Wanneer u een vaste trap naar zolder wilt realiseren, kunt u het beste de trap boven de trap van de verdieping er onder plaatsen. Dit kost u namelijk op de tussen verdieping geen ruimte maar u benut uw onbruikbare ruimte optimaal. Daarnaast staat, zoals de vlizo trap nu, de trap niet hinderlijk in de weg op de overloop.

Houdt u er daarbij rekening mee dat de zoldertrap meer ruimte inneemt dan een vlizotrap en deze een vaste positie in uw woning krijgt. Meten is weten, dus het is van vitaal belang dat u weet hoeveel ruimte u nodig heeft. De trapgat maten zijn afhankelijk van de hoogte maat van de trap. Vraag dus altijd een specialist om de trap in te meten


Vaste zoldertrap tip #2 – Denk aan de zoldervloer

Het maken van een gat in uw zoldervloer is gemakkelijker wanneer deze van hout is dan van beton. Voor een houten vloer hoeven in de meeste gevallen geen constructie berekeningen gemaakt te worden. Bij een betonnenvloer moet er te allen tijde een constructie berekening gemaakt worden. (N.B. voor het maken van een gat in een betonvloer, raden we u aan contact te zoeken met een constructeur/ aannemer).


Vaste zoldertrap tip #3 – Open of dichte trap

Vaak is een overloop krap in de ruimte. Als u dan voor een open zoldertrap kiest lijkt de ruimte visueel groter dan bij een dichte trap.


Vaste zoldertrap tip #4 – Houtsoort

U kunt kiezen voor talloze houtsoorten voor uw trap naar zolder. Zo kunt u kiezen voor hardhoutsoorten, zoals Eiken. 

Hardhoutsoorten blijven een levenlang mooi, en dat is vaak de reden dat men hiervoor kiest. Als er echter een prijs-/ kwaliteitverhouding wordt bekeken, komt vurenhout erg sterk uit de bus. Zeker nemen wij hierin mee dat de zoldertrap dikwijls minder vaak wordt belopen dan de trap naar de eerste verdieping en deze dus minder butsen en deuken oploopt. Overigens gaat vurenhout ook een levenlang mee, alleen is  daarop naar verloop van tijd het gebruik zichtbaar. Terug

© 2023, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design