Bel 0182 - 33 80 11


Trappenmaker Jan de Kruijf

Trappenmaker Jan de Kruijf

15 februari 2018

De Trappenmaker

Het maken van trappen is een specialistisch vak. Een aannemer of een timmerman zal dan ook een trappenmaker inschakelen op het moment dat er een nieuwe trap nodig is, of een trap moet worden vervangen. 

En tóch bestaat er geen vakschool voor het beroep. Je kunt het alleen worden door het vak in de praktijk te leren en veel ervaring op te doen. Hoe is eigenaar Jan de Kruijf terechtgekomen in het vak? 

De jeugd

In zijn jeugd had Jan al een voorliefde voor timmeren. Van afval- en sloophout maakte hij al vogelhuisjes die hij deur tot deur verkocht. Het was dan ook geen verrassing dat hij koos voor een opleiding die aansloot bij zijn interesses. 

De stage

Het werd de opleiding machinaal houtbewerken. Tijdens die opleiding kwam hij in aanraking met een trappenmaker die het vak nog volledig met de hand uitvoerde. Een perfecte start want op deze manier leerde hij alle belangrijke basics van het trappenmaken. Al vrij vlot kon hij een overstap maken naar een wat groter bedrijf dat ook trappen maakte en waar hij meer over het hele proces en de fijnere kneepjes leerde. Tijdens deze periode al groeide de wens en de ambitie om voor zichzelf te beginnen, maar Jan wilde vooralsnog eerst werken aan zijn kennis en ervaring. 

De grote Sprong

In 2006 nam hij de grote sprong en begon voor zichzelf. In eerste instantie combineerde hij timmerwerk met trappenmaken. Deze gecombineerde ervaring kwam zeer goed van pas, omdat bij het plaatsen van trappen je ook te maken hebt met vloeren en de constructie. Langzaam maar zeker groeiden de opdrachten voor het maken van trappen, en hield Jan de opdrachten voor timmerwerken af.  Dit resulteerde erin dat hij op een gegeven moment volledig was gespecialiseerd in het maken van trappen. 

Jarenlang specialist

Inmiddels is dat alweer jaren geleden en is De Kruijf Trappen een begrip geworden in de Randstad. Het bedrijf bestaat bekend om de stuk voor stuk met precisie gemaakte trappen voor - met name - particulieren. Inmiddels is het hele machinepark in de trappenfabriek gericht op de productie van trappen, en heeft Jan zijn team uitgebreid met meerdere trappenmakers en mensen op kantoor. 

Liefde voor trappen

Dat Jan een liefde heeft voor het maken van trappen, is duidelijk. Maar waarom vindt hij dit een mooi vak, en heeft hij er bewust voor gekozen? 

"Ik vind het mooi om te specialiseren in een vak waarin je nooit bent uitgeleerd. Het ontwerp en de uitvoering van iedere trap is weer anders, en dat vind ik uitdagend. Daarbij is het ontzettend mooi om een project van A tot Z te doen. Vanaf het adviseren, tot inmeten, tot het produceren en natuurlijk monteren. En de voldoening zit hem zeker ook in de brede glimlach van onze klanten wanneer we een trap hebben geplaatst."

Foto: Collega trappenmaker Ronald aan het werk.

Trappenmaker Jan de Kruijf - Foto 1


Terug

© 2024, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design