Bel 0182 - 33 80 11


Open trappen

Open trappen

19 oktober 2017

Een open trap heeft andere eigenschappen en dus ook voor- en nadelen ten opzichte van een dichte trap. Wanneer kiest u voor een open trap? 

Ruimtelijk gevoel

Een van de grote voordelen van een open trap is dat je 'door de trap heen kunt kijken'. Dit geeft een ruimtelijker gevoel en kan de ruimte ook lichter maken.

Een open trap is 'minder zwaar' dan een dichte, en dit subtielere, rankere vinden veel mensen mooi. Over smaak durven wij niet te twisten!

Bovenstaande twee overwegingen vinden wij het zwaarst wegen. Een klein bijkomend voordeel is dat een open trap altijd voordeliger is dan een dichte trap, omdat er geen stootborden hoeven worden gemaakt. Van dit verschil moet u zich niet teveel voorstellen overigens.

Dicht

Het verschil tussen een open trap en een dichte trap is het gebruik van stootborden. Deze worden verticaal op de treden geplaatst, waardoor de trap wordt afgesloten. Hierdoor is het mogelijk om de ruimte onder de trap te gebruiken als trapkast. Je kunt ook op andere manieren een ruimte afsluiten, waardoor er minder warmteverlies in een woning optreedt.

Een ander voordeel van een dichte trap is dat er geen vuil of stof door naar beneden kan vallen. Zo blijft de ruimte onder de trap schoner. Bij open trappen bestaat het risico dat er kleine kinderen door de traptreden kunnen vallen. Ofschoon wij adviseren om hele kleine kinderen niet alleen de trap op en af te laten gaan.

Voorbeelden

Wij hopen u met bovenstaande gedachten en overwegingen wat meer duidelijkheid te geven over of u nu moet gaan voor een open trap, of een dichte trap. Wellicht kunnen bijgaande voorbeelden u verder inspireren. En mocht u ons advies op prijs stellen, belt u ons dan gerust op.

Open trappen - Foto 1
Open trappen - Foto 2
Open trappen - Foto 3
Open trappen - Foto 4
Open trappen - Foto 5


Terug

© 2023, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design