Bel 0182 - 33 80 11


Levering hardhout

Hardhout voor hardhouten trappen

24 november 2016

De houtleverancier was vandaag weer blij met ons, we bestelden namelijk een flinke hoeveelheid hardhout voor onze houten trappen.

Op dit moment zijn, in ieder geval bij onze klanten, de hardhout soorten ‘eiken’ en ‘mahonie’ het meest populair. En dit hebben wij dan ook vandaag geleverd gekregen.


Eiken hout

Eiken hout voor een trap is populair vanwege de mooie, vaak wat lichte kleur van het hout. Het is tevens goed mogelijk om met verschillende afwerkingen verschillende tinten en kleuren te krijgen. Het eiken is zeer duurzaam en goed te verwerken. Omdat het hout zo hard is, moeten wij wel goed letten op het gereedschap dat we gebruiken. Dit moet namelijk heel hard, en heel scherp zijn.


Mahonie

Mahonie is traditioneel gezien een populaire houtsoort. Wij gebruiken voor onze trappen, afhankelijk van wat u als klant mooi vindt, twee soorten Mahonie; Sapeli en Sipo Mahonie.Sapeli Mahonie

Sapeli heeft een rozerode tot diep roodbruine kleur dat het hout een zeer robuuste uitstraling geeft. Eenmaal geschaafd geeft het hout ook een mooie goudachtige glans. Het is egaal van kleur, heeft geen ‘pinholes’, het is gelijk van gewicht en geeft een mooi resultaat na een oppervlakte behandeling.

Sipo Mahonie

Sipo Mahonie heeft ten opzichte van Sapeli een veel meer regelmatige draad dan Sapeli, waardoor Sipo er wat rustiger/ strakker uitziet.


Wij kunnen snel schakelen

Wij houden van de meest gangbare houtsoorten een kleine voorraad, zodat wij, als het nodig is, snel kunnen schakelen.

Op deze manier hoeft u nooit lang te wachten op uw nieuwe houten trap, wanneer u eenmaal heeft besloten om deze te laten maken

Hardhout voor hardhouten trappen - Foto 1
Hardhout voor hardhouten trappen - Foto 2
Hardhout voor hardhouten trappen - Foto 3
Hardhout voor hardhouten trappen - Foto 4
Hardhout voor hardhouten trappen - Foto 5


Terug

© 2023, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design