Bel 0182 - 33 80 11


Houten trappen

25 oktober 2016

Trappenfabriek De Kruijf Trappen is een specialist in het ontwerpen, maken en plaatsen van houten trappen.

Wij hebben destijds gekozen voor deze specialisatie omdat houten trappen een aantal voordelen hebben ten opzicht van bijvoorbeeld staal, glas, beton, aluminium of natuursteen.


Keuze houtsoorten

In hout valt er ontzettend veel te kiezen. Er zijn veel houtsoorten geschikt voor het maken van een trap, met allemaal een eigen uitstraling, eigenschappen en prijzen. Er wordt veel gekozen voor vuren trappen omdat dit een relatief voordelige houtsoort is, die we door de juiste afwerking altijd in de juiste stijl en uitstraling kunnen krijgen. Maar ook de hardhoutsoort mahonie is populair, evenals het altijd populaire eikenhout.


Afwerking

Hout is op vele manieren af te werken. Zo kun je ervoor kiezen om het geschuurde hout onbehandelde look te geven door het bijvoorbeeld te oliën of transparante af te lakken. Natuurlijk kan de trap ook in een lak met een kleur naar keuze worden afgelakt. Met deze afwerkingsmogelijkheden is de trap vrijwel altijd in de juiste smaak en stijl te realiseren. Wij kunnen voor u in de fabriek de trap alvast gronden, zodat deze vervolgens door een schilder of door uzelf kan worden afgelakt.


Rechte, kromme en scheve ruimtes

Hout laat zich, met de juiste machines, makkelijk bewerken. Zodoende kan een houten trap in bijna alle denkbare situaties worden toegepast. Dus ook als een pand wat scheef of krom is. Daarnaast zijn alle mogelijke trapuitvoeringen te realiseren; een bordes, kwarttrap, dubbelkwarttrap, etc. etc.


‘Warm’ hout

Een houten trap ‘leeft’. Dit betekent dat het hout misschien wat kan werken bij hoge temperatuurs- of vochtigheidsschommelingen. Ook kunnen de treden, bij met name zachtere houtsoorten, tekenen van gebruik gaan vertonen. Wij zien dit echter niet als nadelen, maar als voordelen. Het hoort wat ons betreft bij de ‘warmte’ die een houten trap met zich meebrengt.


Voorbeelden houten trappen

Wij hebben hieronder enkele voorbeelden van houten trappen getoond. Wilt u nog meer voorbeelden zien? Kijk dan bij ‘houten trappen voorbeelden’.

Houten trappen - Foto 1
Houten trappen - Foto 2
Houten trappen - Foto 3
Houten trappen - Foto 4
Houten trappen - Foto 5
Houten trappen - Foto 6
Houten trappen - Foto 7
Houten trappen - Foto 8
Houten trappen - Foto 9
Houten trappen - Foto 10
Houten trappen - Foto 11
Houten trappen - Foto 12
Houten trappen - Foto 13
Houten trappen - Foto 14
Houten trappen - Foto 15
Houten trappen - Foto 16
Houten trappen - Foto 17
Houten trappen - Foto 18
Houten trappen - Foto 19
Houten trappen - Foto 20
Houten trappen - Foto 21
Houten trappen - Foto 22


Terug

© 2023, Alle rechten voorbehouden
Designed by: TinuX Design